piatok 1. apríla 2016

Behind a pretty face




Čo sa skrýva za krásnou tvárou? Často vidíme krásne nalíčené modelky alebo herečky na obálkach popredných svetových magazínov. To, čo si však často neuvedomujeme je to, že tá "dokonalosť", ktorú tam vidíme nie je tak celkom skutočná. Za jednou titulkou alebo napríklad editoriálovou fotografiou stojí početný tím vizážistov, vlasových stylistov, módnych stylistov a pod. Samozrejme, fotografie prechádzajú dlhou postprodukciou a to, čo sa dostane do tlače, teda to, čo nám médiá predostrú je niekoľkonásobne upravené a často umelo privedené k dokonalosti. Samozrejme, česť výnimkám.

Rovnako to je aj v prípade prirodzenej krásy alebo "no make-up make-up" lookov. Aj tých sa samozrejme dotkla čarovná palička zvaná photoshop. Každopádne, prirodzenosť taká, či onaká je svetovým trendom už niekoľkú sezónu. Na mólach sa objavuje v rovnako veľkej miere , z extravagancie  ako sme ju niekedy poznali sa upustilo a prirodzená ženská krása prebrala žezlo. A to je dobre, veľmi dobre. Práve vďaka tomuto trendu budete vyzerať výborne s nahým líčením počas celého dňa. Ráno sa nalíčite do práce, urobíte si perfektný nahý look, večer len pridáte výraznejší rúž a ste pripravená vyraziť do mesta.



Zdroj: YouTube BarryM

Samozrejme, na to, aby ste dosiahli perfektný nahý look musíte vedieť, že v 1. rade Váš make-up musí pôsobiť prirodzene. A nezabudnite, že je potrebné potlačiť nedokonalosti Vašej pleti a vyzdvihnúť jej najkrajšie črty. 

Na ukázanie Vašich najkrajších čŕt toho nepotrebujete tak veľa. Jediné čo naozaj potrebujete je korektor a kvalitná kontúrovacia paletka, ktorej odtiene perfektne sadnú Vášmu typu pleti. A samozrejme, aby ste vedeli správne kontúrovať svoju tvár, potrebujete základné zručnosti, ktoré sú pri kontúrovaní tváre nevyhnutné. 




Základom je poznať Váš typ tváre. Na výber máte z možností, ktoré vidíte na obrázku nižšie. Dôležité je zviazať si vlasy do copu a pozrieť sa na seba v zrkadle. Pokiaľ máte problém vybrať si a definovať svoju tvár, poproste napríklad kamarátku, tá Vašu tvár určite zhodnotí objektívne a poradí Vám pri výbere typu Vašej tváre. 



Ak ste si vybrali typ tváre, ďalšia vec, ktorú potrebujete nutne poznať je farba a tón Vašej pleti. Pokiaľ požívate make-up alebo napríklad BB krém, výber budete mať jednoduchší, nakoľko make-upy sú rozdelené od najsvetlejších, cez stredne tmavé až po tmavé. Práve podľa typu pleti alebo make-upu, ktorý používate zistíte, ktorý odtieň kontúrovacej paletky pre Vás bude ideálny. 

Ak už poznáte Váš typ tváre a tón pokožky, je čas naučiť sa správne kontúrovať. Tu sú základné vizualizácie toho, kde a akú farbu použiť. Vždy však myslite na to, že bledou farbou zvýrazňujete a tmavou potláčate. Toto si viete určite perfektne predstaviť práve na rozjasňovači, ktorý krásne zvýrazní a rozžiari Vašu tvár a na tmavej kontúrovacej farbe/make-upe/korektore, ktorý Váš look privedie do dokonalosti vďaka tomu, že Vaše črty zvýrazní, ale práve smerom dnu. Vaša tvár naberie hĺbku a práve tak vznikne efekt kontúrovania - Vaša tvár sa zúži a Vaše prirodzené črty dostanú priestor vyniknúť. 



Pokiaľ ste kontúrovaniu doteraz neprišli na chuť, odporúčame Vám ho vyskúšať. Tento trend si zamilovalo mnoho žien a dnes si už nevedia predstaviť líčenie bez neho. Samozrejme, je len na Vás akú intenzitu a farbu si zvolíte. V e-shope BarryM máte na výber z dvoch odtieňov, každý sadne inému typu pleti a farebnému tónu. Prvý odtieň je pre svetlé až stredné typy a druhý skôr pre stredne tmavé až tmavé. Oba odtiene kontúrovacej paletky si môžete objednať TU

P.S. Vedzte, že fotky a kamery znesú oveľa viac než denné svetlo, preto vyberajte precízne a kontúrovanie nežeňte do extrémov. 

Váš tím BarryM

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára